Shadow

Plant felleavlinger for å beskytte grønnsaker mot skadedyr


Disse to skadedyrene kan forårsake forferdelig skade på zucchini, squash, agurker og andre agurker i august. Disse skadedyrene liker og ser ut til å gå først for hubbard-squashen.

UtforskeVakre hager: 6 steder å finne skjønnhet, inspirasjon og lykke

Mengden av disse skadedyrene i den ønskede arten, når hubbard brukes som fangvekst, var lavere enn uten fangvekst.

Nå, før du planter alle kalebassene rundt hagen din, er det et par ting som må forstås før du kan få en vellykket felleavling.

Først må du ta vare på høsten. Hvis Hubbard-squashen ikke blir vannet og tatt vare på som du ønsker, vil den ikke tiltrekke seg skadedyr.

For det andre kan du ikke transplantere Hubbard-squashen rundt ønsket avling fordi den kan ta over. Derfor bør du plassere den i nærheten av ønsket avling og i et område hvor skadedyr sannsynligvis kommer fra.

Disse skadedyrene overvintrer for eksempel i ugressrike områder. Så se etter dette og planlegg deretter.

Til slutt, hvis alt går bra, og hubbardsquashen gjør jobben sin, kan du sprøyte hubbarden når skadedyrene er på topp og slå ned bestanden som kan havne på de gode plantene dine.

Hvis bestanden er høy, vil du “krype” de dårlige skadedyrene på de gode plantene. Du kan ikke regne med at høstavlingen blir perfekt.

Du vil fortsatt kunne spise Hubbard-squash, noe som er flott hvis du liker squash, siden insekter ikke plager utsiden like mye som gresskar osv.

Fangvekster er ikke nye – mange kommersielle grønnsaksdyrkere bruker dem som et verktøy i sitt skadedyrbekjempelsesarsenal. De ser på flere måter å bekjempe skadedyr med minimal innsats og minimal bruk av plantevernmidler.

Hvis du er en fast leser, vet du at jeg har nevnt integrert skadedyrbekjempelse mange ganger. Fangvekster er et av verktøyene som brukes i IPM.

Pamela Corle-Bennett er statens mastergartner frivillig koordinator og hagebrukspedagog for Ohio State University Extension. Kontakt ham på e-post på [email protected].