Shadow

Mus i krypkjeller og veggen: hva du skal gjøre

Mange mus lever i skjulte områder i hjemmet, for eksempel oppbevaringsbokser, loft, loft og vegger. Mus kan presse seg gjennom små åpninger i gulv, vegger og fundamenter. De er ekstremt vanskelige å bli kvitt etter å ha kommet inn i boliger.

Det er sjelden at mus forlater reiret i dagslys hvis de bor innenfor vegger. Ved å gnage og klore gjør de sin tilstedeværelse kjent. Det første trinnet mot utryddelse er å identifisere mus som skadedyr. Det er også andre skadedyr som kan kreve en tilpasset metode for kontroll innenfor vegger.

Det er vanlig å se museskitt og spor i hjem som er angrepet av mus. Dessuten inneholder vegger, tak, gulv og fundamenter hull. Som et resultat av deres hekkevaner og fôringsmønstre, skaper mus ødeleggelse på menneskelige matkilder og treoverflater. Musebitt eller tyggemerker er ofte synlige i disse områdene.

Det er ikke uvanlig at gnagere dukker opp fra vegger for å søke mat. Ved hjelp av feller er huseiere i stand til å fange eller drepe mus på dette tidspunktet. Huseieren kan også lokke mus ut av veggene ved å lokke dem med mat. Feller som er fjærbelastede, limfeller og levendefangstfeller kan kjøpes kommersielt. Mus blir noen ganger sluppet ut av huseiere, mens andre blir ødelagt av feller.

Fellene må plasseres riktig og i nærheten av områder der musene ofte er for å være effektive. Når huseiere plasserer feller feil, kan de enten bli ineffektive eller bli en fare for barn og kjæledyr.

Kunnskapen, opplæringen og ekspertisen som er nødvendig for å håndtere mus effektivt, kan finnes i profesjonelle skadedyrkontrolltjenester.