Shadow

Hva du kan gjøre for å bli kvitt mus i vegger

Du kan ha et problem med mus i veggene dine av flere årsaker. I hjemmet ditt kan mus tygge gjennom gips og gnage på ledninger.1 I tillegg til å spre virus, kan de også spre sykdommer som salmonella og hantavirus. Avføringen fra mus kan forurense maten, og skurring og støy fra mus i veggene er en alvorlig plage.

Gjør tiltak hvis du mistenker at det er mus i veggene dine for å forhindre ytterligere skade eller sykdomsspredning. Hvis du vil bli kvitt mus, kan du leie et skadedyrfirma eller gjøre det selv. I begge tilfeller er det viktig å løse problemet med en gang.

Hvordan ser mus ut?

Pelsen til mus er vanligvis grå eller brun. De har lange haler, store ører og spisse neser. Det er vanlig å finne mus i mark og skog, men de kan også finnes i enkelte hjem og andre bygninger også. Det typiske inngangspunktet for mus inn i et hjem er et gap i veggen eller sprekk i gulvet. Isolasjon, krypkjeller, loft eller garasjer kan brukes som reirbyggematerialer.3

Både innendørs og utendørs matkilder tiltrekker mus. Disse matkildene kan omfatte:

-Områder der mus kan komme til søppel
– Pantry eller skapplasser der mus kommer inn
Å la kjæledyrfôr være ute, gjør at mus enkelt kan komme til det

En mus kan tygge på ledninger eller andre deler av huset og forårsake skade. Ikke bekymre deg, mus er ikke så ille som de ser ut til! Det er mulig å eliminere dem på en rekke måter.

Bli kvitt mus i vegger: 5 trinn

Problemet med mus i vegger kan være en skikkelig plage, og å utrydde dem kan være vanskelig. Det er et par ting du kan gjøre for å musesikre hjemmet ditt og bli kvitt mus i veggene.
Bli kvitt mus i veggene dine ved å forsegle dem

Det er ikke å nekte for at mus er notorisk vanskelige å holde utenfor hjem og andre strukturer. Utrolig små mellomrom kan presses gjennom av dem. Når mus får tilgang til en bygning, bygger de reir og avler raskt.De kan presse seg gjennom et hull på størrelse med en krone.

Mus kommer vanligvis inn i hjemmene ved å krype gjennom hull i veggene, under sidekledningen og rundt fundamentet. Sørg for at eventuelle sprekker eller hull rundt utsiden av hjemmet ditt er forseglet for å hindre mus i å komme inn. Undersøk ventilene rundt hjemmet ditt, spesielt loftet og krypkjelleråpningene, hvis det kommer mus inn i veggene dine. For å finne ut om ventilene er skadet, bruk en lommelykt. Hvordan vet du om musene har tilgang til garasjen din? Sørg for at garasjeporten er fri for hull og hull, og at de tetter tett.

Til tross for sin popularitet, er sprayskum ikke en effektiv metode for gnagerekontroll. Gnagere kan tygge rett gjennom sprayskum som popcorn, så sprayskum vil ikke holde mus utenfor veggene dine. Stålull kan fylles tett over hull eller nettinglapper kan skrus over inngangspunkter. 1/4 maskinvareklut bør gjøre susen, så lenge hullene i nettet er for små til at mus kan passe gjennom.
Mus kommer ikke inn i hjemmet ditt hvis du ikke tiltrekker dem

Alle typer matkilder er attraktive for mus. Som opportunistiske matere spiser de nesten alt de kommer over.

Utendørs spiser mus:

-Insects
-Frukt og grønnsaker
-Seeds
-Compost
-Trash
Dyre- og fuglekadaver (æsj!)

Musene i huset ditt vil sannsynligvis spise mat som er utelatt, for eksempel:

-Cereals
-Pet food
-Bread
-Cheese
-Meats

Når det gjelder å tiltrekke seg mus, kan til og med smuler være nok til å tiltrekke dem, så hold innendørs og utendørs områder fri for matrester.

Husk i tillegg muligheten for vannkilder som tiltrekker mus til hjemmet ditt. Når du tiltrekker mus i landskapet ditt, kan de komme inn i veggene, krypkjelleren og andre rom fra utsiden. Mulige vannkilder inkluderer:

Dammer og andre hagevanninventar
Hageslangelekkasjer (eller til og med vanningsslangelekkasjer)
– Skadede eller lekkende rør
-Dyriske vannretter

Plasser feller

For å fortsette med dette trinnet, må du først sørge for at du har å gjøre med mus, ikke rotter. Selv om du velger snapfeller og plasserer dem på rotter når problemet er mus, det vil ikke gi et dødelig slag på rottene, men vil skremme dem mye og lære dem at feller er farlige. De som er på vakt mot feller vil ha vanskeligere for å eliminere dem.

Museproblemer kan være alvorlige hvis du opplever dem. vurdere å bruke limfeller. Feller som disse anses som mindre humane enn andre, men andre feller må tømmes og tilbakestilles hver gang de fanget byttedyr. Når de plasseres én gang, kan limfeller fange flere mus før behovet for å erstatte dem oppstår.

Hvis du ikke er sikker på om de er rotter eller mus, kan det være lurt å snakke med et lokalt skadedyrfirma.

Ring proffene

En utrydder bør kontaktes hvis musesituasjonen din er spesielt forvirrende, eller hvis du mistenker at gift eller andre kjemiske kontroller kan være nødvendig. Agn plassert feil utgjør en trussel mot det lokale dyrelivet. For å forhindre at barn, kjæledyr og andre dyr får tilgang til agn, bør de holdes på låste, forankrede stasjoner.