Shadow

Hva er best for ditt hjem


Hvis du ønsker å øke isolasjonen i hjemmet ditt, lurer du kanskje på hvilken form for boligisolasjon som er bedre: sprayskumisolasjon eller blåst isolasjon. Begge disse typer boligisolasjon brukes på lignende måter. Det er viktig at du vurderer alle alternativene dine før du tar et valg fordi hver av dem har fordeler og ulemper.

Blæreisolasjon:

Blåst isolasjon er ofte konstruert av steinull, cellulose eller glassfiber. En blåser brukes gjennom hele installasjonsprosessen. Denne enheten blåser isolasjonsmateriale inn i vegger eller loft. En av hovedfordelene med å bruke blåst isolasjon er hvor enkelt det kan legges til hjemmets eksisterende isolasjon. På grunn av dette er det et utmerket valg for hjem som allerede har hjemmeisolasjon, men som kan dra nytte av et ekstra lag.

I tillegg er kostnaden for blåst isolasjon lavere enn kostnaden for sprayskumisolasjon. Det kan imidlertid være vanskeligere å justere hvor boligens isolasjon slutter, og som følge av dette kan du oppleve at du må tilføre mer enn du opprinnelig hadde planlagt. Og fordi den er sammensatt av veldig fine fibre, har den potensial til å irritere både huden og lungene hvis de ikke tar de riktige forholdsregler.

Nedenfor er en liste over fordeler og ulemper med å bruke blåst isolasjon:

fordeler

1. Det er enkelt å installere over eksisterende husisolasjon.

2. Billigere enn sprayskumisolasjon

3. Det kan bidra til å øke energieffektiviteten i hjemmet ditt

4. Det krever ikke spesifikt utstyr for å installere

ANTI-

1. Det er vanskelig å opprettholde kontroll over den endelige plasseringen av isolasjonen.

2. Kan forårsake irritasjon av luftveier og hud

3. Det kan kreve mer ressurser enn først antatt

Spray skum isolasjon:

Isolasjon påført med sprayskum kan bestå av polyuretan eller andre syntetiske materialer. Den er sprayet, slik at du kan kontrollere nøyaktig hvor isolasjonen går. Dette gir deg mye kontroll over prosessen. Det er mindre sannsynlig at du trenger å legge til mer isolasjon som et resultat.

Sprayisolasjon er overlegen blåst isolasjon når det gjelder evnen til å forhindre luft- og fuktinfiltrasjon. Det kommer imidlertid til en høyere kostnad, og installasjonsprosessen krever spesialiserte verktøy. Hvis det ikke plasseres riktig, kan det også være farlig, så det er viktig å få hjelp av en utdannet spesialist hvis du bestemmer deg for å gå med dette alternativet.

Her er fordelene og ulempene med sprayskumisolasjon:

fordeler

1. Mer effektivt for å hindre passasje av luft og vanndamp.

2. Gjør det lettere å komme dit du skal

3. Det krever ikke mer isolasjon

4. Bidrar til å øke energieffektiviteten i hjemmet ditt

ANTI-

1. Dyrere

2. Krever spesifikk maskinvare for å installere

3. Hvis det ikke er riktig installert, kan det være farlig.

Spørsmålet nå er, hvilken type boligisolasjon som er best for ditt hjem? Svaret på dette spørsmålet avhenger av detaljene i din økonomiske situasjon. Å isolere det oppblåsbare huset på stedet kan være den beste løsningen for de som ønsker en løsning som er både enkel og kostnadseffektiv. Sprayskumisolasjon er imidlertid det beste alternativet å vurdere hvis du leter etter den mest effektive løsningen. Før du bestemmer deg for et valg, er det viktig at en huseier vurderer alle tilgjengelige alternativer. På den annen side, hvis jeg var i dine sko, ville jeg definitivt valgt iFoam sprayskumisolasjon. De er et flott selskap og vil få jobben gjort riktig. Enkelt sagt er det det mest passende alternativet for ditt hjem.

Hvis du ønsker å bruke blåst isolasjon, nedenfor er noen forslag vi har til deg:

1. Det er viktig at du bruker maske for å hindre at fibrene kommer inn i lungene.

2. Pass på å unngå å legge isolasjon på huden din for enhver pris.

3. Legg til mer isolasjon enn du tror du trenger for å kompensere for fibre som alltid vil havne i områder som ikke er det tiltenkte målet for plassering.

4. Kontroller at isolasjonen er riktig installert ved å konsultere en utdannet spesialist.

Foto av Emre Can Acer fra Pexels

Oppsummert tror vi at sprayskumisolasjon er den mest fordelaktige løsningen for ditt hjem. Men hvis du bestemmer deg for å bruke skumisolasjon, er det viktig at du følger sikkerhetshensynene vi har skissert ovenfor. Vi håper inderlig at du fant denne informasjonen informativ. Ikke nøl med å kontakte oss når som helst hvis du har spørsmål eller tilbakemeldinger. Det vil være en stor glede for oss å hjelpe deg videre. Jeg setter pris på at du leser!