Shadow

Hotel Magdalenas gårdsplass fremkaller Hill Country canyon


6. oktober 2022

Etter en nylig dag med møter på South Congress, gikk jeg ned Music Lane til Hotel Magdalena, et boutiquehotell som åpner i 2020. Jeg har ønsket å besøke stedet helt siden jeg lærte om Ten Eyck Landscape Architects landskap og landskapsforming. Flato Architects tegnet selve hotellet.

Hvis du ikke allerede er kjent med deres ikoniske arbeid, sjekk ut Ten Eycks Kingsbury Commons ved Pease Park and Lake. Flatore sentralbibliotek i sentrum av Austin. De to firmaene skaper rom som definerer dagens Austin gjennom moderne, men jordnær, bærekraftig design og utendørs feiringer.

Hotel Magdalena ligger på en høyde, og lobbyen er stengt fra gaten på andre nivå, tilgjengelig med heis eller treskyggelagte trapper. Et av Eycks ti signaturtrekk er transformasjonen av en bygnings fasade til en grønn vegg av høytklatrende vinstokker i rustne gitterverk.

Utsmykket neonskilt på Hotel Magdalena

I nærheten av inngangen var jeg glad for å høre en melding i et vindu om «Bekjenne her». Jeg så senere på Gun Confessional og oppdaget at det var et interaktivt musikkprosjekt:

Synd eller helgen, vi har alle en historie å fortelle

Startet av Austin-musikerne Walker Lukens og Jack Catanzaro, ble Gun Confessional opprinnelig tenkt som en musikkfestivalaktivisme. Fra i sommer vil Gun Confessionals historieopptaksstand være fast inventar på Magdalena Hotel.

Kom ned til standen fra 08.00 til 20.00 for å fortelle en historie – gammel, ny, høy, lav, voksen, fisk uten vann – vi er alle ører. Confessions vil bli anmeldt av lokale låtskrivere og utvalgte historier vil bli utviklet til originale sanger med mulighet for å bli omtalt i Song Confessions-podcasten. Utvalgte deltakere vil få sin originale sang trykket på en 7-tommers plate.

Jeg kommer tilbake og tar imot en god historie!

American Beautyberry presset mot et nettingrekkverk av trapper

En tradisjonell levende eik bevart under byggingen står mellom de to hotellbygningene, og lemmene ser ut til å kollidere med veggene. Toppen hans er tynn – jeg håper han tar den av! Under den innbydende skyggen stiger trappetrinn fra gaten til hovedgårdsplassen.

Tropiske planter i potte gir grønt til lobbybalkongen, med en plante på toppen av en steinsopp.

Inne i den lille lobbyen har glassdører flott utsikt over gårdsplassen. La oss utforske det.

Og det er her Eycks ti-sentrerte design virkelig kommer til live. Ser det ut som alle andre hotellgårder du har sett? Det er ingen standard plen. Det er ingen tett fastklemte gjerder. Ingen linje med lyse Crayola ettårige. Det er ingen tunge asfalterte veier. I stedet fyller Texas-innfødte som gress, palmettos, skallet sypress, amerikansk skjønnhetsbær, tyrkisk cap og ikke-innfødte yucca og meksikansk fiken terrassebedene som dominerer de bratte bakkene.

Biter av kalkstein lagt i et løst, nesten sikksakk-mønster danner terrassen til en gjenskapt canyon-vegg i åssiden. En rørmatet bekk bukter seg i en cortenring omgitt av fuktighetselskende vannkløver – en stilisert canyonfontene? Etter hvert som de skallede sypressene og andre trær fylles ut, vil plassen bli mer skyggefull og canyonveggene mer atmosfæriske.

Oljerørfontener og ståldammer

Den motsatte kanten av kalksteinsblokken til steinbruddet har et interessant mønster som ligner et nettverk av trerøtter. Hva er – et fossil?? Noen vet, håper jeg.

Denne sommeren har vært uvanlig tøff – den nest varmeste i Austins registrerte historie – og plantene var fortsatt litt stresset på denne 100-gradersdagen i midten av september. Men med tanke på hvor nytt alt er, plantet for bare to år siden, ser landskapet ut til å holde seg ganske bra. I beste fall, som Ten Eyck beskriver, vannes planter med overvannsavrenning og VVS-kondensat fra bygninger.

Et sidebilde av sikksakk-kalksteinsblokker og pipefontener

Trapper fører til utendørsbaren og bassenget, hvorfra du har bedre utsikt over innsjøen. Arkitektonisk utforming av boliger. Fem bygninger omgir en sentral gårdsplass, forbundet med overbygde gangveier. Hver etasje har sjenerøse balkonger med sitteplasser med utsikt over gårdsplassen. Som alle innsjøer har Flato Design som mål å oppmuntre folk til å være ute, skape komfort ved å skape naturlig luft, vifter og skygge.

Hotellet er også det første boutiquehotellet i helt tre bygget i Nord-Amerika. Hva er massivtre, spør du kanskje? Den “er sammensatt av flere trepaneler spikret eller limt sammen, noe som gir eksepsjonell styrke og stabilitet. Det er et sterkt lavkarbonalternativ til betong og stål», ifølge Think Wood.

Barteppe på terrassen

Jeg tok bare en rask titt på bassenget hvor beboerne nøt sol og vann. Den kantete formen til det lange, smale bassenget minner om Barton Springs Pool. En «levende» kant der steinbelegg møter kunstgress bidrar til effekten av et naturlig fjærmatet basseng.

Tilbake på hovednivået beundret jeg de sølvblå palmettene under et meksikansk fikentre.

En vei fører til…

…på en plen av beskjeden størrelse, omgitt av lysslynge og paraplystoler.

Hotellets restaurant, Summer House on Music Lane, er på listen min over steder å prøve. Uterommet er skyggefullt og innbydende.

Hvert Bunkhouse-hotell – det bunkhouse-eide Hotel Magdalena sammen med det like stilige Hotel San Jose, Hotel St. Cecilia, Hotel Carpenter, Austin Motel og mer – får en historie som informerer om designet. Innsjøkultur informerer Hotel Magdalena, ifølge et intervju med bunkhouse-sjef Forbes:

“Sjøkultur var en inspirasjon fordi folk i Austin gjør det for å slå varmen om sommeren. Det er en del av stoffet i byen og en stor del av atmosfæren som folk forelsker seg i. Enkel moro, henge med venner og hundene deres på vannet, grilling, svømming, musikk. Lytt eller spill. Det er morsomt, uformelt og komfortabelt, og det er det dette hotellet handler om. Følelsen av hotellet henter inspirasjon fra 70-tallstiden, som er spesielt interessant bare på grunn av rikdommen i musikkscenen og datidens historie – en søvnig, men morsom og opprørsk collegeby som på en eller annen måte undergrunnen samlet seg gratis – jeg elsker selskap. Kultur med cowboykultur. Det var epoken som skapte kjærligheten til folket i Austin.»

Forbes, 28. september 2020

At en slik nostalgisk utsikt over Old Austin inspirerer utseendet til New Austin er uten tvil ironisk for de gamle som henger rundt i vår voksende, urbaniserte, plutselig latterlig dyre by. Austin kan føles ugjenkjennelig hver måned, ettersom leiligheter, hoteller og nedslitte gater spirer opp i en gang så søvnige gater, tilsynelatende over natten. Og likevel beholder Austin på en eller annen måte den vennlige, avslappede atmosfæren og ville naturlige skjønnheten som trekker folk hit og forteller dem at dette er hjemmet.

Music Lane gatebilde.

Jeg gleder meg til å gå tilbake til Hotel Magdalena for å nyte et måltid på den herlige terrassen og nyte nostalgien til Old Austin i New Austin-omgivelser.

Jeg tar gjerne imot kommentarer. Rull til bunnen av dette innlegget for å legge igjen et. Hvis du leser en e-post, klikk her for å gå til Digging og finne kommentarfeltet nederst i hvert innlegg. Og hei, har noen videresendt denne e-posten til deg og du vil abonnere? Klikk her for å få Digging levert rett i innboksen din!

__________________

stave dypt

20. oktober Garden Spark Talk Black Flora-forfatter Teresa Speight er i salg nå, og du er invitert! Teri vil dele historiene om banebrytende svarte blomsterhandlere, blomsteraktivister og blomsterhandlere som gjør ekstraordinært arbeid over hele USA i sin profil av disse ekstraordinære skaperne. svart flora er oppløftende og inspirerende; Se min bokanmeldelse for mer informasjon. Bli med oss ​​og møt Terry under hans foredrag og boksignering. Det er begrenset med plasser og billetter må kjøpes på forhånd.

Lær om hagedesign fra ekspertene her Hagens gnist! Jeg arrangerer private samtaler med inspirerende designere, landskapsarkitekter og forfattere flere ganger i året i Austin. Dette er arrangementer med begrenset inngang som blir raskt utsolgt, så bli med på Garden Spark-postlisten for å bli varslet på forhånd. Bare klikk på denne linken og be om å legge til. Du finner årets høyttalerbesetning her.

Alt materiale © 2022 av Pam Penick for Excavations. Uautorisert gjengivelse er forbudt.