Shadow

Familiefirma som vant kontrakt om å kjøpe PPE beordret til å betale £70 millioner etter å ha levert defekt PPE


Familiedrevet skadedyrbekjempelsesfirma med bare 16 ansatte som vant PPE-kontrakter på 350 millioner pund har blitt beordret til å betale 70 millioner pund etter å ha forsynt NHS med feil masker og kjoler under pandemien

  • Pestfix tildelte kontrakter på 350 millioner pund for å levere PPE inkludert masker og kjoler
  • Firmaet ble akselerert gjennom “VIP”-sporet som ga fortrinnsbehandling
  • Men ett sett med masker mislyktes i kvalitetstester og seks millioner forklær ble avvist
  • Det familieeide selskapet ble pålagt å betale 70 millioner pund til helsedepartementet

Et skadedyrbekjemperfirma er blitt pålagt å betale £70 millioner etter å ha forsynt NHS med feil masker og kjoler på høyden av pandemien.

Pestfix ansatte bare 16 personer og hadde en nettoverdi på 18 000 pund da viruset rammet, men ble tildelt 350 millioner pund i kontrakter for å levere PPE.

Det familieeide selskapet vant den lukrative avtalen etter at styrelederen møtte direktøren for offentlige anskaffelser på svigerfarens 80-årsfest.

Selskapets avtale ble fremskyndet gjennom “VIP”-sporet, som tilbød spesialbehandling til firmaer med myndighetskontakter.

Pestfix har nå betalt helsedepartementet et oppgjør på £70 millioner for den defekte PPE etter mekling.

Betalingen, som først ble rapportert i Private Eye, er den første store gevinsten for ministre som sliter med å hente inn penger tapt i pandemien, men er fortsatt en liten brøkdel av £2,7 milliarder av utestående kontroversielle avtaler.

Pestfix har blitt beordret til å betale 70 millioner pund etter å ha forsynt NHS med feil masker og kjoler på høyden av pandemien

PestFix fikk de massive kontraktene etter at direktør Joe England møtte Department of Health and Social Care (DHSC) kommersiell leder Steve Oldfield på sin svigerfars 80-årsdagsfest. Oldfield.

En Deloitte-konsulent som hjalp myndighetene med anskaffelsen av Covid PPE videresendte tilbudet til embetsmenn og skrev: “En for VIP-listen takk”.

I januar fant en dommer at et parti FFP3 tettsittende masker fra Pestfix mislyktes i kvalitetstester og seks millioner forklær ble nektet bruk av NHS fordi de hadde feil størrelse.

Selskapet, offisielt kalt Crisp Websites Limited, leverte med suksess sitt utvalg av IIR-masker, to millioner hansker og andre produkter til den avtalte standarden.

Pestfix (bildet) sysselsatte bare 16 personer og hadde netto eiendeler på 18 000 pund da viruset rammet, men ble tildelt 350 millioner pund i PPE-forsyningskontrakter

Pestfix (bildet) sysselsatte bare 16 personer og hadde netto eiendeler på 18 000 pund da viruset rammet, men ble tildelt 350 millioner pund i PPE-forsyningskontrakter

Selskapets grunnlegger, Dan England, med kallenavnet “fuglemiddelet”, hadde vært i stand til å sikre PPE ved hjelp av veterinærens kones kontakter i Kina.

Selv om firmaet var en NHS-leverandør, hadde det aldri levert PPE av medisinsk kvalitet før.

Han sa til tjenestemenn at hans “sterke familieforbindelser på bakken i Kina” betydde at selskapet var “uventet unikt plassert for å hjelpe Storbritannia med å håndtere en potensielt ødeleggende mangel på viktig PPE”.

VIP-banen har skapt en rekke kontroverser og har blitt erklært “ulovlig” av Høyesterett.

Michelle Mone, med kallenavnet ‘Barones Bra’, har møtt intens gransking over koblingene hennes til PPE Medpro, som vant 203 millioner pund i kontrakter etter å ha henvist henne til VIP-banen.

En innsider sa at de leverte 11 av deres 13 kontrakter, eller 225 millioner PPE-artikler, “under ekstremt vanskelige omstendigheter”.

Pestfix nektet å kommentere, og sa at det var bundet av konfidensialitet. DHSC har blitt kontaktet for kommentar.

Reklame