Shadow

17 ide të vogla për një buxhet që janë tërheqëse


A kërkon rinovim kuverta juaj? Apo po ndërtoni një kuvertë dhe po kërkoni disa ide? Epo, gjetja e ideve është e lehtë nëse keni një kuvertë të vogël! Kjo është e drejtë! Shumica e njerëzve pyesin pse nuk mund të nxjerrin më të mirën nga hapësirat e tyre të vogla. Megjithatë, këto ide të vogla për një buxhet do të provojnë të kundërtën.

Kur rinovojmë apo ndërtojmë hapësira të reja në oborrin tonë. Ne gjithmonë kërkojmë opsione buxhetore. Me sa duket, shpenzimi i një sasie të madhe parash definitivisht nuk ia vlen! Megjithatë, ju mund të arrini një kuvertë të vogël brenda një buxheti të vogël, por këto ide të vogla të kuvertës janë me një buxhet.

Pra, le të shqyrtojmë mënyrat për t’ju siguruar një oborr tërheqës pa thyer llogarinë tuaj bankare.

Idetë e vogla të kuvertës për një buxhet 1-3

Këtu janë tre mënyrat kryesore për të ndërtuar një kuvertë të vogël në oborrin e shtëpisë tuaj duke qëndruar në buxhet.

Idetë lundruese të kuvertës së vogël në një buxhet

Idetë lundruese të kuvertës së vogël në një buxhet

Ndërtimi i një kuverte të rregullt mund të jetë sfidues dhe do të kërkojë disa nga paratë tuaja. Pra, është më mirë të shkoni me planin e ndërtimit të një kuvertë lundruese. Një kuvertë lundruese është një nga idetë më të mira të kuvertës së vogël me një buxhet.

Këto kuverta kërkojnë më pak materiale dhe janë tepër të njohura në mesin e njerëzve. Pjesa më e mirë për ndërtimin e një kuverte lundruese është se as nuk do të kërkonit leje. Ata e bëjnë oborrin tuaj të duket interesant duke ngritur karakteristikat e tij.

Ngrini kuvertën tuaj të vogël me një qilim të mirë

Ngrini kuvertën tuaj të vogël me një qilim të mirë

Ngrini kuvertën tuaj të vogël me një qilim të mirë

Nëse dëshironi ta bëni kuvertën tuaj të vogël të duket e mrekullueshme, do të jeni në gjendje të ngrini pamjen e oborrit të shtëpisë tuaj. Vendosja e një qilimi në natyrë është ideja më e mirë nëse po rregulloni disa ndenjëse në një kuvertë të vogël. Idetë e vogla të kuvertës për një buxhet si këto nuk do të kërkonin as që të bëni shumë buxhet.

Nëse oborri juaj ka beton jo tërheqës, është më mirë ta bëni atë të duket fantastik. Gjithashtu, nuk kërkon shumë kohë për ta bërë atë tërheqës. Ju vetëm duhet të merrni tapetin dhe ta vendosni në kuvertën tuaj të vogël.

Vendos disa stola në kuvertë

Vendos disa stola në kuvertë

Vendos disa stola në kuvertë

Një tjetër ide e shkëlqyeshme për të krijuar ide të vogla për kuvertën e një buxheti është të vendosni disa stola në kuvertë. Është një mënyrë e përkryer për ta bërë hapësirën tuaj argëtuese. Megjithatë, sigurohuni që të merrni disa stola të mahnitshëm që do të shkojnë me ngjyrat e oborrit tuaj.

Kjo ide e të gjitha ideve të vogla të oborrit të shtëpisë me një buxhet do t’ju lejojë të ndërtoni një hapësirë ​​që mysafirët tuaj do ta pëlqejnë. Nëse ju pëlqen të organizoni festa dhe takime në shpinë, patjetër që mund ta bëni këtë zgjedhje.

Ide të vogla për një buxhet (4-6)

Është koha për të eksploruar disa ide të tjera të vogla të kuvertës me një buxhet nëse nuk ju pëlqejnë këto.

Dekorime bimore për ide të vogla për kuvertë në një buxhet

Dekorime bimore për ide të vogla për kuvertë në një buxhet

Dekorime bimore për ide të vogla për kuvertë në një buxhet

Të gjithë e dimë se marrja e disa bimëve për oborrin e shtëpisë tuaj është mënyra më e mirë për të qëndruar brenda buxhetit tuaj. Dekorimet e bimëve janë të lira, dhe ju gjithashtu mund të merrni disa lloje të mahnitshme nga dyqani juaj lokal i bimëve.

Shtimi i bimëve në oborrin e shtëpisë tuaj do ta bëjë atë të duket estetik dhe i gjallë. Gjithashtu do t’ju ndihmojë ta bëni oborrin e shtëpisë tuaj të duket i gjallë duke i dhënë më shumë jetë.

Ide për kuvertën e vogël të stolave ​​të pemëve për një buxhet

Ide për kuvertën e vogël të stolave ​​të pemëve për një buxhet

Ide për kuvertën e vogël të stolave ​​të pemëve për një buxhet

Po në lidhje me përfshirjen e ndërtimit të një stol peme në idetë tuaja të vogla të kuvertës me një buxhet? Një stol me pemë do të duket absolutisht mahnitës dhe gjithashtu do të përshtatet me buxhetin tuaj. Një stol peme është i lehtë për t’u ndërtuar pasi ju duhet vetëm të ngjitni një stol rreth pemës. Për ta bërë atë të duket edhe më mirë, mund të shtoni disa ndenjëse komode, jastëkë dhe jastëkë për ta bërë atë më të rehatshëm.

Krijoni një shteg guri për kuvertën tuaj të vogël

Krijoni një shteg guri për kuvertën tuaj të vogël

Krijoni një shteg guri për kuvertën tuaj të vogël

Një tjetër ide e mrekullueshme për ta bërë kuvertën tuaj të duket estetike dhe me klas në të njëjtën kohë është të krijoni një shteg prej guri. Nëse keni disa gurë afër, nuk do t’ju duhet të shpenzoni as një qindarkë. Është një nga ato ide ku nuk keni nevojë as për ndihmë profesionale. Idetë e vogla të kuvertës për një buxhet të tillë janë DIY.

Ide të vogla për një buxhet (7-9)

Lista jonë e ideve të këndshme të kuvertës së vogël me një buxhet nuk ka mbaruar ende.

Instaloni një pjergull

Instaloni një pjergull

Instaloni një pjergull

Po mendoni të lartësoni pamjen e oborrit tuaj? Pse të mos zgjidhni një pjergull për idetë e kuvertës së vogël të oborrit të shtëpisë me një buxhet? Në ditët me diell dhe dimër, ulja juaj poshtë pjergullës do të dukej absolutisht magjepsëse. Përveç kësaj, marrja dhe instalimi i një pjergulle është gjithashtu miqësor me buxhetin.

Është një nga ato ide që janë të qëndrueshme dhe ka të ngjarë të qëndrojnë në oborrin e shtëpisë tuaj për një kohë të gjatë. Përveç kësaj, të ulesh nën një pjergull në një ditë me shi do t’ju bënte të ndiheni të gjallë, energjikë dhe të freskët. Vetëm mos harroni të dekoroni oborrin e shtëpisë tuaj me lule dhe pemë të gjalla.

Ide për kuvertën e vogël të shatërvanit për një buxhet

Ide për kuvertën e vogël të shatërvanit për një buxhet

Ide për kuvertën e vogël të shatërvanit për një buxhet

Qëllimi themelor i kërkimit të ideve të vogla të kuvertës me një buxhet është t’i bëjë ato të duken tërheqëse dhe tërheqëse. Pra, nëse doni ta bëni atë brenda një buxheti të vogël, mund të shtoni një veçori uji në oborrin e shtëpisë tuaj ose një element uji.

Një shatërvan ka fuqi të jashtëzakonshme për të ngritur pamjen e oborrit tuaj. Kjo është arsyeja pse ju do të gjeni një shatërvan ose një element të këndshëm uji në oborret e shtëpisë së shumicës së njerëzve.

Ide për kuvertën e vogël të ombrellës së oborrit në një buxhet

Ide për kuvertën e vogël të ombrellës së oborrit në një buxhet

Ide për kuvertën e vogël të ombrellës së oborrit në një buxhet

Një ombrellë oborri do të shërbejë si metoda më buxhetore për të dekoruar kuvertën e vogël të oborrit tuaj. Nëse nuk dëshironi të investoni në një kuvertë në shpinë për shkak të buxhetit tuaj, një ombrellë oborri do ta bëjë punën mirë!

Pra, nëse po kërkoni të rindërtoni kuvertën tuaj të vogël, duhet të siguroheni që të merrni një ombrellë me cilësi të lartë. Ka thjesht shumë çadra të oborrit që ju ofrojnë mbrojtjen dhe hijen që ju nevojitet. Vetëm sigurohuni që të zgjidhni më të mirën sipas buxhetit tuaj!

Ide të vogla për oborrin e shtëpisë për një buxhet (10-12)

Disa ide të tjera të vogla për një buxhet janë në rrugë e sipër.

Dekoroni kuvertën tuaj të vogël me ndriçim

Dekoroni kuvertën tuaj të vogël me ndriçim

Dekoroni kuvertën tuaj të vogël me ndriçim

Ndriçimi mund ta bëjë çdo gjë të duket më mirë. Ju mund të përforconi veçoritë e kuvertës suaj të vogël duke shtuar pak ndriçim. Mund të jetë drita e hënës ose ndonjë lloj tjetër. Është një nga idetë më të mira të kuvertës së vogël për një buxhet ideal për një qasje miqësore me buxhetin.

Mund ta dekoroni me vargje ndriçimi. Do të ishte një mënyrë ideale për të kaluar mbrëmjet tuaja në oborrin e shtëpisë tuaj me një kuvertë me hënë. Ju madje mund të organizoni disa festa me oborrin e shtëpisë tuaj të duket aq mirë! Dhe kjo ide do të rrëmbejë më shumë komplimente për kuvertën tuaj.

Shtoni tabela të freskëta për idetë e vogla të kuvertës në një buxhet

Shtoni tabela të freskëta për idetë e vogla të kuvertës në një buxhet

Shtoni tabela të freskëta për idetë e vogla të kuvertës në një buxhet

Ju jeni duke kërkuar për disa ide të vogla kuvertë me një buxhet thjesht sepse kuverta juaj duket e konsumuar dhe e vjetër. Një mënyrë e thjeshtë për të freskuar dërrasat tuaja të shkatërruara dhe të vjetra të kuvertës është t’i freskoni ato me rërë dhe njolla.

Nëse dëshironi ta bëni kuvertën tuaj të duket më e gjallë dhe e freskët, mund t’i lyeni me ngjyra të mira. Megjithatë, sigurohuni që ato ngjyra të plotësojnë ngjyrat e shtëpisë tuaj dhe të përputhen me mobiljet e shtrira rreth kuvertës tuaj.

Gardhe për idetë e kuvertës së vogël në një buxhet

Gardhe për idetë e kuvertës së vogël në një buxhet

Gardhe për idetë e kuvertës së vogël në një buxhet

Gardhi është një opsion i mirë për t’u bërë dinak në oborrin e shtëpisë tuaj. Një gardh nga çdo material do të dukej perfekt! Megjithatë, nëse zgjidhni gardh prej druri, do të dukej edhe më elegant. Për të shtuar më shumë veçori në kuvertën tuaj të vogël, mund të shtoni edhe pak ndriçim në kuvertën tuaj të vogël.

Ide të vogla për një buxhet (13-15)

Le të shohim disa ide të tjera të vogla për një buxhet.

Piktura murale Ide për kuvertë të vogla për një buxhet

Piktura murale Ide për kuvertë të vogla për një buxhet

Piktura murale Ide për kuvertë të vogla për një buxhet

Piktura murale duket estetike. Nëse piktura është talenti juaj i lindur, mund të zgjidhni të pikturoni disa murale në gardhin e oborrit tuaj. Ju madje mund të bëni disa artistë të pikturojnë disa piktura të mahnitshme në oborrin e shtëpisë tuaj.

Nëse jo gardh, mund ta lyeni kuvertën tuaj të vogël me disa ngjyra magjepsëse. Është një nga ato idetë e vogla të kuvertës me një buxhet që e bëjnë oborrin e shtëpisë tuaj të duket i gjallë.

Xeriscaping idetë e kuvertës së vogël në një buxhet

Xeriscaping idetë e kuvertës së vogël në një buxhet

Xeriscaping idetë e kuvertës së vogël në një buxhet

Mënyra më e mirë për të krijuar një oborr të mrekullueshëm është të provoni të bëni xeri. Nëse përdorni këtë opsion, nuk keni nevojë të shqetësoheni për ujitjen. Ju mund të peizazhoni oborrin tuaj për ta bërë atë të duket perfekt. Kështu, ju mund ta dizajnoni oborrin e shtëpisë tuaj në atë mënyrë që të mos keni nevojë të shqetësoheni shumë për ujitjen e tyre.

Kuvertë e vogël e ngrënies në natyrë

Kuvertë e vogël e ngrënies në natyrë

Kuvertë e vogël e ngrënies në natyrë

Ju duhet të keni parë shumë oborre me ngrënie. Deklaratat në natyrë duken të shkëlqyera nëse keni një kuvertë të vogël apo të madhe. Është ideale si për oborret e vogla, ashtu edhe për ato më të mëdha.

Investimi i vetëm që duhet të bëni për idetë e vogla të kuvertës me një buxhet të tillë është një tavolinë ngrënieje. Një tavolinë e mirë ngrënieje me ndenjëse të këndshme mund të jetë lehtësisht e disponueshme në dyqanin tuaj lokal të mobiljeve. Ju mund të merrni mobilje që përputhen me ngjyrat e shtëpisë tuaj.

Ide të vogla për një buxhet (16-17)

Mos harroni të shikoni disa ide të fundit që kemi përgatitur për ju.

Organizoni një ulëse të rehatshme për kuvertën tuaj të vogël

Organizoni një ulëse të rehatshme për kuvertën tuaj të vogël

Organizoni një ulëse të rehatshme për kuvertën tuaj të vogël

Një ide e mrekullueshme është të bëni ndenjëse të rehatshme për kuvertën tuaj të vogël. Mund të organizoni lehtësisht ndenjëse të rehatshme për kuvertën tuaj të vogël pa prishur bankën. Do të ishte më mirë të merrni një rregullim të rehatshëm ndenjëse që mund të jetë i dobishëm për disa takime.

Ide për kuvertën e vogël të zjarrit për një buxhet

Ide për kuvertën e vogël të zjarrit për një buxhet

Ide për kuvertën e vogël të zjarrit për një buxhet

Idetë e kuvertës së vogël me një buxhet me një gropë zjarri duken të shkëlqyera dhe ngritin pamjen e oborrit të shtëpisë tuaj. Ju mund të merrni një furçë të gatshme që është lehtësisht e disponueshme me një çmim të lirë. Ose, mund të ndërtoni gjithashtu një gropë zjarri prej guri nëse dëshironi të kurseni para. Çfarëdo që të bëni, mund të përfitoni më të mirën nga idetë e vogla të kuvertës me një buxhet të tillë.

Duke e mbyllur!

Ka shumë mënyra për ta bërë kuvertën tuaj të vogël të duket e përsosur pa shpenzuar një sasi të madhe fondesh. Ju mund të zgjidhni një nga këto ide të vogla kuvertë me një buxhet. Këto ide janë perfekte për të ngritur pamjen e oborrit tuaj. Jemi të sigurt që nëse planifikoni oborrin e shtëpisë tuaj në një nga këto mënyra, do të tërhiqni më shumë vëmendje dhe komplimente për ta bërë hapësirën tuaj të duket kaq e bukur!

Përveç dekorimit të kuvertës tuaj të vogël, mund të planifikoni diçka edhe për pishinën tuaj! Këtu janë disa ide kryesore të kuvertës së pishinës mbi tokë me një buxhet që do t’ju ndihmojë të arrini një pamje të përsosur për oborrin e shtëpisë tuaj.

FAQ

 1. Si mund të ndërtoj një kuvertë pa shpenzuar shumë para?

  Ju mund të ndërtoni një kuvertë të vogël pa shpenzuar shumë para duke zbatuar përdorimin e drurit të trajtuar me presion. Për këtë, ju mund të përdorni idetë e kuvertës së vogël me një buxhet që përfshin një pjergull ose thjesht të krijoni një kuvertë druri duke përdorur pak dru të trajtuar me presion.

 2. Cilat janë alternativat e tjera për kuvertën e vogël?

  Ka disa ide të tjera të vogla për një buxhet që nuk kërkojnë që ju të ndërtoni një kuvertë. Për shembull, ju mund të shkoni me idenë që përfshin marrjen e një ombrellë oborri. Ose mund të ndërtoni edhe një shteg prej guri natyror për ta bërë atë të duket estetikisht e këndshme.

 3. Si mund ta bëj kuvertën time të vogël të duket e gjallë?

  Ju gjithmonë mund ta bëni kuvertën tuaj të vogël të gjallë pa u shqetësuar për madhësinë e saj. Ka disa mënyra, duke përfshirë mbjelljen e disa luleve dhe ndërtimin e kopshtit tuaj të vogël për ta bërë atë të gjallë. Nuk kërkon shumë shpenzime dhe ju jeni në gjendje të krijoni një kryevepër në oborrin e shtëpisë tuaj.

 4. Cilat janë disa ide të mira të kuvertës së vogël me një buxhet?

  Nuk ka një, por disa ide të vogla në kuvertë me një buxhet që e bëjnë oborrin tuaj të duket elegant. Ju mund të zgjidhni të ndërtoni një kuvertë lundruese ose ta bëni hapësirën tuaj të mirë duke instaluar ngrënie në natyrë.

 5. Si mund ta ndërtoj kuvertën time të vogël?

  Gjëja e parë që duhet të bëni për të krijuar një kuvertë të vogël është të krijoni një plan. Më pas, mund të ndërtoni një kuvertë pasi të matni se çfarë ka vërtet nevojë oborri juaj. Pastaj, mund të zgjidhni një nga këto ide të vogla kuvertë me një buxhet për të filluar.