Shadow

OSU Extensions nye nettside tilbyr løsninger for hageskadedyr, sykdommer


Et nytt nettsted for Oregon State University State Service tilbyr en rekke vitenskapsbaserte løsninger på problemer med hagepest, ugress og sykdom på ett sted som er lett å navigere.

Prosjektet ble ledet av Weston Miller, en hagebruker i OSU Extension-samfunnet, som fikk ballen til å rulle for seks år siden da ansatte uttrykte interesse og sikret finansiering for det som skulle bli Løs problemer med skadedyr og ugress Nettsted.

«Våre interessenter – Metro, East og West Multnomah Soil and Water Conservation Districts og City of Gresham – utfordret OSU til å skape en offentlig-vennlig skadedyrbekjempelsesressurs. En del av jobben min var å forstå ressursene som Extension har og bringe dem sammen på ett sted, sa Miller.

Å håndtere problemer med skadedyr og ugress fokuserer spesifikt på Pacific Northwest og prioriterer tilnærminger med lav risiko. Basert på tilbakemeldinger, inkorporerte Miller husholdningsskadedyr, invasive planter, sikkerhet for plantevernmidler og pollinatorer, og skadedyr og sykdommer.

“Vi gjorde omfattende planlegging, inkludert samfunnsengasjement, brukertesting, tilbakemeldinger fra byråer, ideelle organisasjoner og mer,” sa Miller. “Vi var i stand til å ansette en profesjonell til å designe nettstedet og gjøre det grafiske designet. Gradvis fortsatte vi å forbedre den og bygge videre på den.»

Fagfellevurdert innhold presenteres i kategorier med informasjon presentert under bildene. Ved å klikke på bildet kommer du til en annen side som gir informasjon om identifikasjon, lignende bilder og spesifikk kontrollinformasjon. Fargefotografier av høy kvalitet illustrerer hvert motiv.

Etter å ha kompilert utvidelsesressurser fra kilder som Pacific Northwest skadedyrkontrollmanualer, ble notatene skrevet av Miller med hjelp fra Signe Danler, OSU Extension Master Gardener online hagebruksinstruktør og andre OSU-eksperter. Innholdet er gjennomgått av OSU-avdelingen for hagebruk i Høgskolen for landbruksvitenskap. Miller redigerer innholdet og legger det ut på nettstedet. Flere oppføringer vil bli lagt til i fremtiden.

For å gi mer informasjon, inneholder nettstedet lenker til andre OSU Extension-ressurser så vel som andre vitenskapsbaserte ressurser på universitetsnivå.

“Vi håper at folk, både offentlige og private eiendomsforvaltere, vil finne praktisk skadedyrbekjempelse og forebygging,” sa Miller. “Vi vil at folk skal bruke det til å ta informerte beslutninger om hager og offentlige rom.”

For å gjøre dette vil brukere finne seksjoner om bruk av færre plantevernmidler, plantevernmiddelsikkerhet, organiske plantevernmidler og forebyggende tiltak som planting på riktig sted for størrelsen, vann, eksponering og jordbehov for hver plante. Å bruke gode utvalgskriterier holder plantene sunne, og en sunn plante kan avverge skadedyr og sykdommer, sa Miller. Håpet, la han til, er at folk vil bruke færre plantevernmidler – eller hvis de gjør det, på en trygg måte.

Ugress – fra begge sider av Cascades og fra hele staten – krever oppmerksomhet. Eksempler inkluderer cheatgrass i østlige og vestlige Oregon; pampasgress på kysten; og himmelens tre, en art av bekymring over hele landet. Nettstedet inneholder veiledninger for hvordan du kan håndtere landskap uten sprøytemidler eller ugressmidler og 20 sider med retningslinjer for sikkerhet for plantevernmidler.

“Vi samler inn materiale som ikke er tilgjengelig i ett land med så omfattende informasjon,” sa Miller. “Vi er veldig takknemlige for våre partnerskap i det bredere samfunnet, som ønsket å ha en bærekraftig informasjonstjeneste for å møte et veldig definert behov. Jeg er stolt over det vi har oppnådd.”