Shadow

Nuthatch vs Chickadee: Hva er forskjellene?


Småfugler er ekstremt vanskelige å få øye på. Det hjelper ikke når flere arter av små fugleskapninger okkuperer et enkelt geografisk område. Men hvis du tar to fluer og ser nøye etter, kan du finne noen fellestrekk sammen med en rekke forskjeller. Dette er hva vi skal gjøre i dag mens vi utforsker nøttetre vs chickadee, to fugler som kan se like ut, men som har mange forskjeller mellom dem.

Når du er ferdig med å lese denne artikkelen, vil du vite om de fem hovedforskjellene som skiller dem fra hverandre, selv om forskjellene ikke er akkurat store.

Sammenligning av et nøttetre og en chickadee

Nebbet har et lengre nebb enn en kylling.

AZ-Animals.com

Nuthatch Chickadee
OMFANG Vekt: 0,6 til 1 oz
Lengde: 3,9-7,7 tommer
Høyde: 2-3 tommer
Vekt: 0,3 til 0,4 oz
Lengde: 2,4–5,9 tommer
Høyde: 1,5-2,5 tommer
Morfologi – Langt nebb, spesielt lengre enn en kylling
– Kort synlig hale
– Kan ha mørk hette på hodet, men har ofte hvitt ansikt og svelg med grå, brune og oransje farger
– Har noen ganger et hvitt ansikt med en svart stripe som går over øynene mot ryggen
Hvitbrystet løk har en svart hette, men et hvitt ansikt, bryst og nedre del
– Den har en svart hette på hodet og en mørk flekk på halsen med et hvitt bryst
– Lyse linjer i ansiktet
– Små markeringer på hale og vinger
– Mørkt eller svart nebb
dietter – Spiser hovedsakelig insekter, frø og nøtter, og bruker nebbet til å finne mat under barken på trærne
– Vil lagre mat under barken for å returnere og spise senere
– De gjemmer også mat på bakken under bark som skreller eller under små steiner
– Henger i uvanlige vinkler ved fôring på ved eller mater
– Hovedsakelig stikkende, men spiser også insekter, frukt og nøtter
– Oppretter frøservere i hele sitt område for å overleve vinteren
– Bendelorm gjemmer seg under blader, bak bark og til og med rundt menneskelige strukturer.
plassering – Nord-Amerika, Europa, Asia og Afrika
– Vanligvis migrerer de ikke
– Rødbrystet peanøtt ble funnet utenfor disse spådde grensene
– Nord-Amerika, Europa og Asia
– Vanligvis migrerer de ikke
kjønn – Sitt
Over et dusin arter innenfor denne slekten
– Poecile
– Noen arter, men ikke alle, kalles kikerter
– Utenfor USA kalles de cica, f.eks sibirmeis

5 viktige forskjeller mellom en Nuthatch vs Chickadee

Et par Black-capped Chickadees sitter på en pinne mot en klar blå himmel

Chickadees har svarte hoder og struper.

Steve Byland / Shutterstock.com

De viktigste forskjellene mellom et nøttetre og en chickadee inkluderer deres morfologi og størrelse. Nuthatch er større enn en chickadee, veier opptil 1 unse og måler 7,7 inches lang med en kort hale, langt nebb, og ingen flekk på halsen og undersiden sett hos fugler. Chickadee har et nebb som er mindre enn en nøtt sammen med en mørk hette på hodet og en mørk flekk på halsen mens den veier bare 0,4 gram og måler opptil 5,9 tommer i lengde.

Disse unike egenskapene skiller disse dyrene fra hverandre, men vi må gi mer dybde for å fullt ut undersøke forskjellene mellom fuglene.

De beste hekkekassene fuglene skal bruke i 2022

Nuthatch vs Chickadee: Str

Valnøtten er større enn kikertene i hele slekten. Fuglen veier mellom 0,6 og 1 unse, er opptil 7,7 tommer lang og er omtrent 3 tommer lang. I mellomtiden veier chickadeen omtrent 0,4 gram, er 2,5 tommer i høyden og er omtrent 5,9 tommer lang.

Disse forskjellene er ganske betydelige når du tenker på at sopp kan veie dobbelt så mye som kikerter og måle en hel tomme lenger.

Nuthatch vs. Chickadee: Morfologi

Eurasian Nuthatch, Sitta europaea, sittende på en gren.

Nøtteknekkere har lange nebb og korte haler.

Luka Hercigonja / Shutterstock.com

Morfologien til nøtten gjør det enkelt å skille den fra en fugl. For eksempel har nøtten et langt nebb som den bruker for å få mat. Den har også en kort hale. Disse to faktorene er forskjellige fra chickadee, som har et kort, svart eller grått nebb med en lang hale med lyse markeringer.

Sniff har et større utvalg av farger i sitt slag. Selv om noen arter kan ha en mørk hette på hodet, har de vanligvis et hvitt ansikt og en svelg som integrerer oransje, grå eller brun. Disse fargene er ikke vanlige i halsen på kikerter hos de vanligste artene. I stedet er chickadeen kjent for en mørk hette, samt en svart flekk på halsen og et hvitt bryst og lyst ansikt.

Nøtten har vanligvis et hvitt ansikt, men noen ganger kan det være en svart stripe som går horisontalt over øyet. Denne lappen er tynn og dominerer ikke ansiktet eller sprer seg til halsen.

Disse betydelige forskjellene i kropp og farge bidrar til å skille fuglene, men det er andre biter av puslespillet å vurdere.

Nuthatch vs. Chickadee: Diett

Nøtten er kjent for å spise insekter, frø og nøtter. Fuglen trekker ofte bark fra trær for å finne mat og bruker deretter barken til å lagre mat til senere. Det som skiller matvanene deres er ikke matoppbevaring, men det at de henger i merkelige vinkler fra fuglebrett og kan gå med ansiktet ned på trær når de leter.

Det lange nebbet deres spiller inn når de spiser, og lar fuglene grave under barkstrimler for å få maten de vil ha, eller for å få mat fra hull i trær eller på bakken.

Chickadee er en annen fugl som kan skjule tusenvis av frø rundt strålen for å hjelpe den med å overleve vinteren. Denne fuglen har et utmerket minne som gjør at den kan huske hvor den lagrer all maten. De fleste chickadees spiser frø, men de spiser også insekter, frukt og nøtter.

Nuthatch vs. Chickadee: Beliggenhet

Nuthatch og chickadee finnes begge i Nord-Amerika, men nuthatch har et bredere utvalg generelt. Chickadee finnes også i Nord-Amerika, Europa og Asia, men kalles chickadee utenfor Nord-Amerika. For eksempel kalles den eurasiske sibirske chickadeen den gråhodede chickadeen i USA. De fleste medlemmer av denne arten migrerer ikke.

Nuthatch vandrer heller ikke. Unntaket er rødbrystnøtten og finnes mange avsidesliggende steder, inkludert Bermuda. I tillegg er det funnet nøtter i Nord-Amerika, Europa, Asia og til og med i en liten del av Afrika.

Nuthatch vs. Chickadee: Kjønn

kylling sitter på gren med rosa blomster

Chickadees har omtrent syv arter i slekten.

iStock.com/Nataba

Nuthatch er medlem av slekten Sitta, og det er over et dusin medlemmer av denne arten. Imidlertid er fuglen medlem av slekten Poecile og det er omtrent syv forskjellige arter av denne fuglen. Nøtter er mer vanlig og har flere varianter sammenlignet med kikerter.

Alt i alt er nøtteknekkeren en helt annen fugl enn hønsefuglen. Den har en unik kroppstype, fargemønster og kostholdsvaner. Med denne informasjonen bør du kunne oppdage hver fugl.