Shadow

Kan man gi kunst som gave?

Ok, du har tenkt hardt og lenge. Du har prøvd å finne på en god gaveidé til den som har alt. Men ikke lykkes. Kanskje du har brukt timer på å søke på internett etter inspirasjon og er lei av alle mulige forslag fra folk du kjenner eller ikke kjenner, men likevel har du ikke funnet en fornuftig gave som føles rett…

..hva med kunst? Kan man gi kunst som gave?

Klart det!

Selv for personen som har alt, er et kunstverk en fantastisk gave. Det viser omtanke, innsats og teft for gaveutdeling. Kunst er en fantastisk gave til enhver anledning, enten det er til jul eller bursdag, et babyshower, en bryllupsgave, en eksklusiv gave til henne, eller en “takk for…”-gave.

Men hvor i alle dager begynner du?

Tanken på å gi kunstverk i gave kan virke skremmende, men hvor mange ganger har du sett et kunstverk og tenkt «Oi! Det ville være perfekt for den og den?» Kanskje du har sett et fotografi og umiddelbart kjent hvem som ville sette pris på det og elske å ha det i hjemmet sitt.

Få gaver er mer minneverdige enn kunst, og å ta deg tid til å velge kunst til noen spesiell er en utmerket måte å vise hvor mye de betyr for deg.

Det er ingen feil måte å gi kunstgaven på, bare fantastiske muligheter. Bare tenk på hva som gjør personen spesiell, og du er på vei til å velge en varig gave de garantert vil elske.

Så enten du ønsker å legge til en kjæres kunstsamling, eller kanskje starte en for vennen din, husk noen nyttige tips for å gjøre det enkelt:

Hva er mottakerens personlige smak?

Personen du kjøper for kan ha vært vennen din i årevis, eller du har kanskje nettopp møtt dem; uansett må du gjøre noen notater om deres personlige smak. Er hjemmet deres moderne og minimalistisk eller tradisjonelt og fullt av karakter? Foretrekker de slanke, nøytrale eller minimale omgivelser eller mer eklektiske, rustikke, levende funn?

Tenk på lidenskapene deres og hva de liker å gjøre best på fritiden. Bruk deres personlige stil eller favorittfarger som ledetråder for å velge kunst de vil elske.

Har de en favorittartist eller sjanger?

Hvis personen du kjøper til er en fan av kunst, så er sjansen stor for at de har en favorittstil eller artist. Hvis det ikke allerede er tydelig fra brikkene de har i hjemmet sitt, så gjør litt graving. Still noen spørsmål subtilt eller spør partneren eller barna deres om de noen gang har nevnt stiler eller artister de er glad i. Bruk informasjonen som grunnlag for hva du skal kjøpe.

Hvor skal de vise frem kunst-gaven?

Å kjøpe kunst som gave er imidlertid flott, for at det skal være en verdifull gave, må de henge eller vise den. Neste gang du besøker hjemmet deres, se på hvilken veggplass de har. Dette vil hjelpe deg med å velge et stykke som ikke bare passer med innredningen deres, men også plassen de har å jobbe med.

Å gi mindre kunstverk kan ha stor innvirkning og gi mottakeren mer fleksibilitet med hensyn til hvor den nye kunsten skal vises.

Skal du overrekke det personlig, eller må du sende gaven i posten?

Kunstverk på papir og fotografier kan sendes enkelt og rimelig i en papprull, men det er ikke alltid lett å sende et innrammet foto eller maleri. Dette er ting du bør tenke igjennom før du kjøper et kunstverk som gave. På Hilsener.no kan du kjøpe kunst som er lett å sende i Posten, og dermed vet du at det burde gå bra.

Gjør vennen din til en artist

Hvis gavemottakeren reiser eller er en fotoentusiast, finnes kanskje det perfekte kunstverket allerede. Se etter et favoritt feriebilde eller familiebilde, og få det printet ut på et lerret, på en akrylplate eller fotopapir. Tilsett så en perfekt ramme, og du har et kunstverk å gi bort som gave som er både personlig og flott.