Shadow

Hvordan ordne 2 sofaer i stuen


En stue ser komplett ut med riktig arrangement av møbler som maksimerer plassen samtidig som funksjonaliteten optimaliseres. En typisk stue har riktig mengde møbler som er lett å leke med, men komplikasjonene kommer med to ting av samme ting, for eksempel som sofaer? Hvordan arrangere 2 sofaer i stuen er et designproblem som ikke er så vanskelig å takle som du kanskje tror! Her er noen gode valg for å arrangere din perfekte stue.

# 1 Sett dem ansikt til ansikt

Slik arrangerer du 2 sofaer i stuen – # 1 Plasser dem vendt mot hverandre

De enkleste og mest fleksible alternativene for hvordan du kan arrangere 2 sofaer i stuen, dette er en fin måte å engasjere en stor gruppe i noen interessante samtaler mens du henger med venner og familie.

Dette arrangementet er symmetrisk og skaper en visuell balanse for rommet. For et pent rektangulært oppholdsrom er dette 2 sofaarrangementet det beste å vurdere. Den danner en god urban planløsning ved å skape koselige rom for å bringe intimitet til hverdagen som også fungerer godt for store stuer.

#2 L-formet arrangement

Hvordan arrangere 2 sofaer i stuen – L-formet arrangement nummer 2

Et annet åpenbart arrangement for 2 sofaer i en stue er det L-formede arrangementet av sofaer, men det er et arrangement som kanskje ikke er begrenset til en kvadratisk eller rektangulær stue. Dette arrangementet fungerer bedre for større rom enn mindre, da et L-formet arrangement tar mer plass og får små stuer til å se mer trange ut enn noen gang.

Et L-formet sofaarrangement gir en komfortabel plassering for en medieenhet eller et teaterrom, som ellers kan vurderes for rom med uregelmessig størrelse eller ubrukte hjørner. Slike arrangementer vil få rommene til å se koselige og uformelle ut på samme tid, noe som gjør dem perfekte for underholdende områder.

#3 En kombinasjon av seksjoner og benk

Hvordan ordne 2 lenestoler i stuen – #3 En seksjons- og benkekombinasjon

En klassisk benk gir alltid den nødvendige stilen for å dekorere ethvert rom. For å få stuen din til å se elegant ut ved å legge til flere seter, er å kombinere seksjonen med en benk som matcher innredningen og stilen til rommet. Par dem mot hverandre for å understreke geometrien og den visuelle balansen i rommet samtidig som de gir en komfortabel flyt og romslig arrangement.

Benkens allsidighet gjør den til et allsidig element i stuen din og kan være en god samtalestarter i en vennegjeng.

#4 Offisiell sittegruppe

Med en stor stue, eller nok plass til å fungere som formelle og uformelle oppholdsrom, kan 2 sofaer fungere veldig bra for deg. Lag et godt delt oppsett med sofaer og legg til utseendet til rommet med noen aksentstoler og ottomaner for et veldig formelt utseende.

Fronten av en peis og komplett med litt friskt grønt i hjørnet, skaper slike arrangementer innbydende rom for formelle kvelder hjemme. Unngå imidlertid denne typen arrangement i uformelle rom, eller til og med rom som har underholdnings- og medieenheter.

#5 Diagonal plassering

Slik arrangerer du 2 lenestoler i stuen – Diagonal arrangement #5

Et ganske unikt og merkelig arrangement av møbler, et diagonalt arrangement av 2 sofaer i stuen er en merkelig forandring fra de vanlige rette linjene og rette vinklene. Dette arrangementet for 2 sofaer er ideelt for et rom komplett med en mediaenhet eller en TV. Et perfekt sted å slappe av og koble av, 2 diagonalt plasserte lenestoler gir også god plass for sirkulasjon.

Det er imidlertid viktig å huske på at et slikt arrangement ikke fungerer godt for formelle arrangementer, da det gir rommet et ganske lett og behagelig utseende.

# 6 Still dem opp

Et passende arrangement for et hjemmekino eller familierom, langstrakte rektangulære rom er visuelt balansert med slike oppsett. Dette er et uformelt stuearrangement som ikke oppmuntrer til interaksjon, men er fokusert mot et fokuspunkt som en medieenhet. Dette er det perfekte oppsettet for å pakke sammen dynene og nyte noen koselige kvelder med Netflix på en vinterdag.

Du kan fremheve plassen ytterligere ved å bruke aksentstoler og sjeselonger for å legge til litt dynamikk til plassen og få inn variasjoner i farge og tekstur.

#7 Ett seksjonspar

Hovedformålet med å arrangere 2 sofaer i stuen er å ha ekstra sitteplasser. For å bryte bort fra den vanlige monotonien, er en fin måte å sørge for sikre sitteplasser på å koble den vanlige sofaen din med en seksjon. Det er en ganske trendy og elegant måte å style vanlige sofaer på i stuen.

Seksjonen gir et ganske enhetlig utseende til plassen som forbinder de 2 individuelle sitteelementene samtidig som den opprettholder en følelse av balanse, geometri og proporsjoner. Dette er en smart layout som fungerer godt for en stue som har en medieenhet for å fange folks oppmerksomhet, samt en uformell kveld med venner og familie hvor samtale, moro og latter er målet.

# 8 Snu tilbake

En perfekt måte å arrangere 2 sofaer i stuen hvis hovedårsaken er en stor stue som trenger litt privatliv, eller en plass som må deles inn i 2 distinkte områder, er å plassere sofaene bakerst med ryggen. Dette arrangementet deler ikke bare rommet i mindre seksjoner, noe som gir en viss bekvemmelighet, men muliggjør også separasjon av et formelt og uformelt oppholdsområde i samme rom.

Et dekorasjonstips – du kan plassere en liten konsoll mellom sofaene som går på langs og dekorere den med noen aksentdeler for å få rommet til å se mer varmt og innbydende ut, samtidig som du unngår et rotete og overfylt utseende.

FAQ

 1. Hva er noen populære fargekombinasjoner for 2 sofaer i stuen?

  Brunt og brunt, brunt og brunt, grått og mørkeblått, grått og grønt, mørkebrunt og hvitt er noen populære fargekombinasjoner du kanskje vil velge mellom til 2 sofaer i stuen.

 2. Hvordan ordner du møblene i stua?

  For å arrangere en stue, start med de største møblene. Dette kan vanligvis være en sofa eller noen ganger en lenestol. Orienter dette møbelet mot de mest fremtredende funksjonene i rommet ditt, som TVen eller peisen. Legg deretter til mindre sitteplasser som stoler eller ottomaner for å utfylle dette arrangementet. Avslutt med noen aksentmøbler som et salongbord, gulvlamper og litt grønt.

 3. Hva er de ideelle dimensjonene rundt 2 lenestoler som vender mot hverandre?

  Når du plasserer 2 sofaer i stuen mot hverandre, plasser dem minst 3,5 meter fra hverandre. I tilfelle av et salongbord, gi minst 16 tommer klaring fra sofaen for å gi nok plass til benene.

 4. Hvordan kan jeg style sofaen min?

  Du kan dekorere sofaen din ved å legge til noen koselige fargerike puter og legge noen tepper. Plasser noen potteplanter i hjørnet og fullfør looken med noen friske blomster og duftlys på sidebordene.