Shadow

Hvordan holde seg beskyttet mot verdens dødeligste dyr


Skadedyrforeningen deler tips for å unngå myggstikk i sommer

FAIRFAX, Va. (6. juli 2022) – Sjansen er stor for at du har blitt bitt av en mygg og har brukt dager på å kjempe mot kløe. Tro det eller ei, mygg regnes som det mest dødelige dyret i verden ettersom flere mennesker dør av sykdommene som overføres av en mygg enn noe annet dyr på jorden. Med sommeren i full gang tilbyr National Pest Management Association (NPMA) informasjon om mygg og sykdommene de bærer på for å holde forbrukerne beskyttet.

“Når et myggstikk ikke lenger klør, kan det være lett å børste dem av, og kan til og med glemme at du ble bitt i utgangspunktet,” sa Dr. Jorge Parada, medisinsk rådgiver i National Pest Management Association. “Dessverre kan dvelende symptomer som ligner på forkjølelse, som feber, hodepine og muskelsmerter, bety at noe mer alvorlig skjer.”

Symptomer på myggbårne sykdommer oppstår vanligvis i løpet av få dager etter å ha blitt bitt. Mens medisin har gjort det lettere å forebygge, diagnostisere og behandle myggbårne sykdommer, er disse sykdommene mest utbredt i USA:

  • West Nile Virus er den ledende myggbårne sykdommen i USA, og de fleste som har det viser ingen symptomer. Men én av fem utvikler West Nile-feber, som i tillegg til feber vanligvis inkluderer andre symptomer som hodepine, kroppssmerter, leddsmerter, oppkast, diaré eller utslett. Immunkompromitterte personer og personer over 50 år står i fare for å utvikle alvorlige komplikasjoner som hjernebetennelse og død.
  • Eastern Equine Encefalitt er en sjelden, mer dødelig, myggbåren sykdom. Omtrent 30 prosent av tilfellene er dødelige og de fleste overlevende har pågående nevrologiske problemer. Symptomer på en alvorlig infeksjon, eller encefalittinfeksjon, er atferdsendringer, anfall og koma.
  • Denguefeber kan være forårsaket av fire relaterte virus: virus 1, 2, 3 eller 4. Omtrent 1 av 4 personer som blir smittet blir syke, med tilfeller som varierer i alvorlighetsgrad. Alvorlig dengue er livstruende og krever sykehusinnleggelse.

“Sannsynligheten din for å bli bitt avhenger også av noen få faktorer, som blodtype, kroppstemperatur, hvor hardt du puster, og om du bruker dufter som mygg oppdager og tiltrekkes av karbondioksid, samt mange dufter som parfymer og blomsterdufter.” til Dr. Parada.

Forebygging er den beste måten å unngå å utsette deg selv for mygg, sier Michael Bentley, Ph.D., entomolog for National Pest Management Association. «Unngå aktivitet ute i skumring og daggry når myggen er mest aktiv. Hvis du skal være ute, bruk lette klær og bruk alltid insektmiddel med minst 20 prosent DEET eller et annet EPA-registrert insektmiddel,” sa han. “Hvis det er kjølig nok, bruk lange ermer og bukser for å dekke så mye utsatt hud som mulig. Hvis du sliter med mygg på eiendommen din, sørg for å kontakte en autorisert skadedyrbekjemper for å behandle problemet. “

###

Om Skadedyrforeningen
NPMA, en ideell organisasjon med mer enn 5500 medlemmer, ble etablert i 1933 for å støtte skadedyrbekjempelsesindustriens forpliktelse til å beskytte folkehelse, mat og eiendom mot sykdommer og skadedyr. For mer informasjon, besøk PestWorld.org eller følg @PestWorld på Facebook, Twitter, Pinterest, TikTok og YouTube.