Shadow

Flere røde trompeter! – Graving


13. september 2022

Forrige uke kom jeg hjem fra en tur til Santa Fe for å se blodliljer i bakhagen og de brant. I går, etter en helgetur til Houston, fant jeg en andre runde på Burning Flowers. Bonus!

Blodlilje (Rhodophiala bifida) fra Argentina, som ble brakt til sentrale Texas ved å gjenbosette tyske immigranter på slutten av 1800-tallet, er forbigående – men levedyktig. De elsker vårt varme og fuktige subtropiske klima.

Er de ikke drømmere? Disse høstbebuderne får meg til å drømme om 80 graders høstvær.

Pærene mine er satt opp i høybedet i bakgården, noe som gjør det enkelt å beundre de røde trompetene på toppen av de korte stilkene.

I nærheten legger dverggranateplet ‘Peppy Le Pom’ til sin varme farge. Legg også merke til den varme rosa fargen på myrtblomstene. Etter det nylige regnet er crepeen i full blomst og de rosa blomstene med vevsblader fortsetter å falle.

Men blødningen kommer tilbake til hagestjernen på sensommeren.

De vil snart falme og andre høstblomstrende planter vil ta plass i rampelyset. Men foreløpig får den røde gløden mitt hjerte til å synge.

Jeg tar gjerne imot kommentarer. Rull til bunnen av dette innlegget for å legge igjen et. Hvis du leser en e-post, klikk her for å gå til Digging og finne kommentarfeltet nederst i hvert innlegg. Og hei, har noen videresendt denne e-posten til deg og du vil abonnere? Klikk her for å få Digging levert rett i innboksen din!

__________________

stave dypt

Lær om hagedesign fra ekspertene her Hagens gnist! Jeg arrangerer private samtaler med inspirerende designere, landskapsarkitekter og forfattere flere ganger i året i Austin. Dette er arrangementer med begrenset inngang som blir raskt utsolgt, så bli med på Garden Spark-postlisten for å bli varslet på forhånd. Bare klikk på denne linken og be om å legge til. Du finner årets høyttalerbesetning her.

Alt materiale © 2022 av Pam Penick for Excavations. Uautorisert gjengivelse er forbudt.