Shadow

Fight book loop | Tips og triks fra skadedyrbekjemperen


støvelus forekommer og er relativt vanlig i husholdningen aktiv hele året. De plagsomme skadedyrene kan allergier utløses når de forekommer i store mengder. Vi viser deg hvordan et bladlusangrep er og hvordan du blir kvitt insektene kjempe bærekraftig.

Egenskaper til støvlus

Smådyrene identifiseres også ved begreper som f.eks spatelus eller boklus beskrevet. Over 5600 arter av støvlus er kjent over hele verden, rundt 100 arter forekommer i Sentral-Europa. Støvlus kalles Materiale og hygiene skadedyr klassifisert.

Du kan kjenne igjen insektene på følgende egenskaper:

  • opptil 2 millimeter lang
  • oval eller sekkformet kropp med brun-beige farge
  • trekantet hode med sideøyne
  • lange ben og følehorn
  • det finnes eksemplarer med og uten vinger

Siden boklus er veldig flinke til å hoppe, blir de noen ganger værende forveksles med lopper. I tillegg til sprettbevegelsen er en rykkende løpebevegelse typisk for de små skapningene.

Livsstil av bladlus

Støvelus foretrekker en varmt og fuktig klima med en Fuktighet på opptil 85 prosent. Populære steder for insekter er:

  • baderom
  • kjøkken
  • fuktige vinduskarmer
  • fuktige kjellere
  • innendørs planter

I løpet av livet, som varer rundt ti til tolv uker, lå de ca 100 egg. Avhengig av arten gjennomgår larvene tre til åtte stadier av utvikling, som varer i 20 til 40 dager.

Dyrene foretrekker å spise mugg og lavmen liker også å hjelpe seg selv Kornbasert mat, f.eks müsli, mel, havregryn, ris eller pasta. Også i bok inventarlagret under fuktige forhold, føles bladlus veldig behagelig. Under disse forholdene dannes det et veldig fint lag med mugg på bøkene, som insektene spiser. Et angrep på bøkene er synlig på grunn av fint papirstøv.

Hvor farlig er støvlus?

De små insektene er i utgangspunktet gener, da de ikke er farlige for mennesker. De dukker opp i stort antall, men de kan utløse allergier. I tillegg er avføring fra boklus i mat et hygieneproblem.

Opplev insektene i dagligvarerdu bør bruke denne fullstendig avhendet. Å spise de infiserte produktene kan utløse allergier, som hudirritasjon, nysing eller astmaanfall.

Hvordan bekjempe bladlus bærekraftig

Hvilken støvlus i husholdningen foretrekker fuktige og varme steder vises, er de faktisk bare én symptom på årsaksproblemet. Så den enkleste måten å bekjempe det på er å frata dyrene levebrødet ved å bruke redusere fuktigheten eller Eliminer årsaken til den resulterende fuktigheten. Ved en luftfuktighet på 60 prosent forsvinner dyrene av seg selv.

I tillegg bør du starte med alle innlegg med støvsuger Unn deg selv der lus vanligvis henger. Særlig mørke hjørner bak møbler, under tepper eller vinduskarmer er populære.

Som regel hjelper det allerede om du bruker rommene luft flere ganger om dagen (tre til fire ganger)., i minst 10 minutter eller alltid etter matlaging eller dusjing/bading. I tillegg lite hjelp saltposetil å binde fuktighet. Heng våte klær utenfor leiligheten så langt det lar seg gjøre på balkongen, i hagen, på terrassen eller i spesielle tørkerom.

Det kan ta litt tid før de små skapningene endelig forsvinner helt. Men hvis de permanent for et ubehagelig habitat for dyrene bekymre deg, de migrerer på egenhånd.

Bildekreditt: Adobe Stock – Tomasz