Shadow

En guide til å lage tzatziki

Som forrett, siderett eller som dip er tzatziki en avkjølende og forfriskende middelhavsrett. Den er enkel å tilberede og har bare noen få ingredienser, så du kan raskt tilberede en deilig rett. Du kan legge til tzatziki til ethvert måltid for sin kremete tekstur og syrlige smak. Denne retten kombinerer yoghurt, agurker og hvitløk for et deilig måltid som vil livne opp gjestenes smaksløker. Vår bloggpost vil vise deg hvordan du lager tzatziki. Du vil lære hva du trenger og hvordan du følger enkle trinn for å lage perfekt tzatziki hver gang. Denne syrlige og kremete forretten vil garantert imponere familie og venner.

Samle ingrediensene

Etter at du har forstått hvilke ingredienser du trenger for å lage tzatziki, kan du begynne å samle dem. Det er viktig å ha gresk yoghurt, agurk, hvitløk, olivenolje, dill, sitronsaft og salt for hånden når du lager tzatziki. Gresk yoghurt gjør konsistensen tykkere og kremere. Det kan være nyttig å sile vanlig yoghurt for å fjerne noe av væsken hvis du velger å bruke den. Agurker skal skrelles og kuttes, og hvitløk skal hakkes. Pass på at dillen er finhakket hvis du bruker fersk dill. Mengden du bør bruke er to teskjeer når du bruker tørket dill. Det siste trinnet er å presse sitronsaften og måle opp olivenolje og salt. Bland alle ingrediensene sammen nå!

Forbered yoghurten

Deretter forbereder du yoghurten for tzatziki. For å drenere yoghurt, legg den i en osteduk eller sil i flere timer eller over natten. En tykkere og mer kremet yoghurt vil resultere fra dette trinnet. Tzatziki krydder , hvitløken, dill, salt og pepper bør alle tilsettes når yoghurten har blitt drenert. Dekk til og avkjøl blandingen i noen timer i kjøleskapet.Bland til det er godt blandet. Nyt din hjemmelagde tzatziki!

Skrell og riv agurken

Agurker bør vaskes og skrelles før du lager tzatziki. Skrell det skrellede eplet og riv det i en sil over en bolle. Hvis den revne agurken er for hovent, sil den i 10-15 minutter i en sil. Agurken bør rennes og tørkes med et papirhåndkle før den tilsettes i yoghurtblandingen.

Bland ingrediensene

En middels bolle er det beste stedet å blande agurk, yoghurt, hvitløk, dill, salt og pepper for å lage tzatziki. Fordel ingrediensene jevnt. Ha blandingen, når alle ingrediensene er blandet sammen, i en lufttett beholder og sett i kjøleskapet i minst to timer. Agurken vil bli mykere ettersom smakene blander seg sammen. Det vil ta to timer før tzatzikien din er klar.

Nyt tzatzikisausen

La oss nyte vår Tzatziki etter at vi har laget den! Dippen er deilig med pitabrød og rågrønnsaker, samt som pålegg til grillet kjøtt og smørbrød. Sausen kan også tyknes for å lage en flott topping for bakte poteter eller et flott tillegg til supper eller gryteretter. Tzatziki er et allsidig krydder, så ikke vær redd for å eksperimentere. God appetitt!

Det finnes ingen bedre måte å lyse opp et måltid enn å lage tzatziki.Den er enkel å lage og smaker deilig. Denne smakfulle dippen er perfekt for å dyppe grønnsaker, pitabrød, eller for å servere som krydder med grillet kjøtt og fisk. Som en ekstra bonus er tzatziki en sunn snack laget av yoghurt. Dette deilige greske krydderet er en klassiker og kan nytes når som helst på året.