Shadow

Asiatisk gigantveps del av den nye Smithsonian-utstillingen


En ny utstilling på Smithsonian National Museum of Natural History inkluderer av Landbruksforskning service arbeid på den asiatiske kjempevepsen (Vespa mandarinia). FOTO: ARS

Agricultural Research Service (ARS) forskningsentomolog Dr. Matt Buffington er en del av en ny utstilling med tittelen “Our Places: Connecting People and Nature” ved Smithsonian National Museum of Natural History i Washington, DC

Utstillingen utforsker hvordan menneskers opplevelser med naturen inspirerer dem, i tillegg til å tilby besøkende en sjanse til å lære hvordan dedikerte forskere og samfunnsmedlemmer jobber for å beskytte miljøet.

Blant gjenstandene i «Our Places»-utstillingen er det asiatiske giganthornet «Nest Zero», som var det første stedet disse gigantvepsene slo seg ned da de ankom Washington fra Asia i oktober 2019.

Asiatiske gigantveps er en bekymring fordi de noen ganger kan mate på honningbier og konsumere en koloni på få minutter. De kan også gi folk en ekstremt smertefull strek, men bare hvis de blir provosert.

For å stoppe spredningen jobbet Washington State Department of Agriculture, ARS, og Animal and Plant Health Inspection Service (APHIS), begge en del av det amerikanske landbruksdepartementet, for å finne og fjerne det invasive reiret av bier.

ARS utviklet en spesialisert lokke og felle for å tiltrekke og fange levende asiatiske gigantiske hornets. APHIS leverte en radiotracker som skulle festes til fangede asiatiske gigantveps, slik at de kunne spores tilbake til Nest Zero. Reiret ble da sendt bort og er nå en del av utstillingen.

Dr. Buffington, som er en del av ARS Systematic Entomology Laboratory ved Beltsville Agricultural Research Center, var medvirkende til å se gigantiske asiatiske humleprøver fra Nest Zero bli flash-frosset og til slutt kryokonservert ved NMNH Biorepository i Suitland, Md.

“Disse biene ble flyttet direkte til langtidslagring. De vil være den genetiske gullstandarden for å sammenligne andre asiatiske gigantiske gevir funnet i dette landet,” sa Dr. Buffington i pressemeldingen. Andre ARS-forskere har kartlagt genomet deres og vil sammenligne det med genomet til asiatiske gigantveps fra andre land med mål om å bygge en database som kan bidra til raffinerte identifiseringer.

Fra sitt andre kontor ved NMNH hjelper Dr. Buffington med å kuratere National Insect Collection som ekspert på veps og humler. Smithsonian og ARS har en lang historie med samarbeid og nære partnerskap i forskningsprosjekter.

«The National Insect Collection er vårt lands oversikt over hvilke insekter som forekommer i USA; “Uten denne essensielle ressursen ville vi ikke ha noen mulighet til å verifisere at insektene vi fanget i staten Washington faktisk var asiatiske gigantveps, Vespa mandarinia, og ikke en av flere indianerveps som ser ut som ikke-problematiske insekter, ” sa Dr. Buffington. “Dette er en viktig rolle, som sikrer at ikke-innfødte invasive insekter som kan skade miljøet vårt blir identifisert og fjernet på riktig måte, uten å skade våre innfødte arter ved et uhell.”