Shadow

9 måter å dele en stue inn i et soverom


Svært ofte kan vi føle behov for en ekstra plass i hjemmene våre, eller for litt privatliv i et hjørne av en stor åpen plass inne i huset. Du trenger ikke alltid ha en vegg for å dele et rom for å legge til funksjonelle områder. Hvordan dele en stue inn i et soverom kan enkelt håndteres ved hjelp av noen enkle partisjonsideer som ikke trenger profesjonelle ferdigheter.

Hvordan dele en stue inn i et soverom – sammenleggbar skjerm #1

Sammenleggbar skjerm

En av de eldste måtene å dele stuen inn i soverommet, sammenleggbare skjermer, har dukket opp i innvendige rom i lang tid. Ikke bare er de billige, men den største fordelen er at de ikke er permanente. De kan enkelt brettes og plasseres etter behov. De er den perfekte løsningen for romtildelinger for utleieboliger eller for lave budsjetter eller stramme tidsfrister.

Skjermene kan tilpasses ditt eget designmønster og deretter brukes som bakgrunn for møter hjemmefra i nyere tid. Blokker av vanskelige steder eller lag noen mindre lommer med privatliv, sammenleggbare skjermer er et must-ha-tilbehør i hjemmet ditt. Når den ikke er i bruk kan du også bruke den som et komplett dekorativt element med noen potteplanter rundt.

Hvordan dele en stue inn i et soverom – Gardiner #2

gardiner

Få en følelse av komfort og hygge med bruk av gardiner for små og kompakte rom som trenger skillevegger. Svært allsidige, gardiner kan tilpasses for å passe designen og dekorasjonsstilen til ethvert rom. Velg mellom en rekke materialer – fløyel gir vanligvis et snev av luksus, lingardiner får rommet til å se lyst og luftig ut, og trykte gardiner kan passe godt til et rom designet med en sterk fargepalett.

Det fine med å installere gardiner er at den flytende naturen til gardiner soner mellomrom uten å skape fysiske barrierer. Du kan velge noen vakrere alternativer, for eksempel perlegardiner i tilfelle intensjonen er uformell.

Hvordan dele en stue inn i et soverom – tilpasset bokhylle #3

Bokhylle

Er du en bokorm med en misunnelsesverdig biblioteksamling å vise frem? Lag din egen personlige stuedeler ved å installere en bokhylle for å skille mellomrommene. Gå for en butikk-kjøpt bokhylle, eller hvis det er ditt DIY-prosjekt, er en enkel hylle akkurat passe for jobben.

Vis frem boksamlingen din med stolthet og jazz den opp med noen aksentstykker og litt grønt med sukkulenter og potteplanter. En lukket hylle kan fint brukes til å plassere en seng på motsatt side, mens en åpen hylle kan opprettholde en visuell sammenheng mellom de to områdene – velg den som passer dine behov!

Hvordan dele en stue inn i et soverom – # 4 Lek med høyden

Loftsenger

Perfekt for et enkelt hi, eller for rom med dobbel høyde, en fin måte å dele stuen inn i et soverom på er å utforske loftene. Det kan være lurt å vurdere en loftseng som er bygget for en koselig soveplass. Et alternativ som optimerer bruken av plass, høyden i høyden for sengeområdet sikrer også privatliv.

En annen måte å bruke høyder for å dele en stue inn i et soverom er å lage hevede plattformer som tjener formålet. En visuell barrikade er ikke alltid nødvendig så lenge områdene er godt merket.

Ved å utnytte de tilgjengelige høydene øker du ikke bare gulvarealet, men skaper også en ekstra plass som aldri har eksistert før.

Hvordan dele en stue inn i et soverom – Designerskjermer #5

En smart måte å dele stuen inn i soverom er å installere et projektorlerret fra taket mellom stue og soverom. Sørg for å installere projektoren på en måte som unngår direkte sollys eller gjenskinn på skjermen.

Med de siste fremskrittene innen teknologi, er skjermer som fungerer på begge sider nå tilgjengelig på markedet – se etter dem for å nyte filmer mens du slapper av i stuen og koser seg i sengen.

Hvordan dele en stue inn i et soverom – # 6 Rustikk valg

Lagrede dører

Lagrede dører og vinduer skaper en unik skillevegg for å dele en stue inn i et soverom, eller frakt av paller er også et upassende valg. Lokale bruktbutikker eller loppemarkeder er det perfekte stedet å kjøpe en som matcher designet. Slå sammen to eller flere forsendelsespaller vertikalt for å lage en partisjon som gir privatliv samtidig som visningen blokkeres.

Gjør disse til ditt lerret for å tilpasse skillene for å matche dekorasjonsstilen din. Påfør et strøk maling og heng opp noen koselige familiebilder komplette med eventyrlys, eller hold dem nakne for et rustikk utseende.

Husk å male grovt tre da lagret materiale kan gi splinter.

Hvordan dele en stue inn i et soverom – Tepper #7 som markør

Tepper

For en studioleilighet hvor planløsningen er kompakt og ikke sonet, kan tepper fungere effektivt for å skape visuelt distinkte rom. Bruk separate tepper for hver del av rommet for å skille områder for hvert spesifikke formål.

Et teppe som strekker seg rett under sofaen kan avgrense oppholdsrommet, mens et teppe som strekker seg under sengen som strekker seg til hver side kan skape soveområdet. Sirkulasjonsrom er det frittstående arealet som forbinder hele gulvflaten.

Ved å bruke en farge som komplementerer eller kontrasterer hver av rommets dekor eller gulv, kan designet komme sammen og blandes for å skape et kuratert utseende.

Hvordan dele en stue inn i et soverom – # 8 En grønn vegg

Den grønne veggen

Spesielt for planteelskere er dette en fin måte å bringe litt farge og liv inn i rommet samtidig som du deler stuen inn i et soverom. Du kan velge et stilig hyllesystem og dekorere det med en rekke potteplanter, sukkulenter og noen aksentplanter, eller henge planter fra taket for å lage en skillevegg.

En rekke innendørs planter er nå tilgjengelig for å møte spesifikke behov. Velg planter som fungerer godt for din plass og innredning og designstil. Du kan velge kunstige planter for å lage oppsettet hvis vedlikehold og vedlikehold er et problem.

Hvordan dele en stue inn i et soverom – Møbelarrangement #9

Arrangement av møbler

Å lage en liten plass for å imøtekomme alle dine behov er et spill med smarte arrangementer. Sett sofaen og sengen tilbake for å skille stuen til et soverom. På denne måten forblir det ene rommet utenfor visuell rekkevidde mens det andre brukes, og det dannes separate områder uten å legge til møbler.

En annen måte er å plassere sengen med hodesiden inntil en tre- eller bambuspanelskjerm, som fungerer som romdeler. Disse skjermene kan velges smakfullt til å bli et stykke løgn i rommet.

En konsoll eller et arbeidsbord er også effektive møbler som kan brukes til å dele opp områder i et rom for å skape flere områder.

Å gjøre noen små endringer i måten du arrangerer møblene på kan utgjøre en betydelig forskjell i funksjonalitet og total plass.