Shadow

5 beste DIY-metoder for å bli kvitt ekorn


Har du ekorn i hagen, hagen eller på loftet? Jada, de er morsomme å se på, og vi elsker disse uklare skapningene, men å miste hele grønnsakshagen og alle løkene dine kan være en skikkelig smerte. Så hva bør en gartner gjøre? Det er mulig å sameksistere. Bruk disse DIY-metodene for å bli kvitt ekorn.

DIY-metoder for å bli kvitt ekorn

  • Hold hagen din ren
  • Skaff deg en hund eller katt
  • Plant en plante som ekorn hater
  • Installer en bevegelsesaktivert sprinkler
  • Bruk revurin

Hold hagen din ren

Hold hagen din ren

Det er viktig å holde hagen din ren, ikke bare for å holde ekorn unna, men også for å unngå å infisere andre skadedyr og farlige skapninger som slanger. Fjern eventuelle nøtter eller nedfallsfrukter som ekorn liker å spise. Regelmessig rengjøring av hagen holder den unna skadedyr, samtidig som den forbedrer utseendet.

Skaff deg en hund eller katt

Skaff deg en hund eller katt

Ekorn kan holdes ute av hagen din av en hund eller katt, spesielt hvis hunden din jager dem. Hvis du ikke har katt eller hund, kan du skremme ekorn ved å plassere plastugler på hevede flater som gjerdestolper eller tak. Du kan også kjøpe rovurin (ulv eller tiger) i beholdere for å spraye på plenen eller hagen din.

Plant en plante som ekorn hater

Ekornskader er også kjent for å grave opp blomsterløk før plantene har begynt å spire. Heldigvis finnes det blomster som kan plantes for å avverge denne typen oppførsel. Her er noen planter som ekorn forakter.

Noen blomsterarter er mer motstandsdyktige mot ekorn enn andre, og noen blomster er til og med effektive i å fullt ut huse risikoen for ekorn utenfor blomsterbedene. Påskeliljer har et giftstoff som gjør dem uegnet til konsum. Snøklokker, aluminium og hyasinter er mislikt av ekorn, så plant dem som en barriere.

Installer en bevegelsesaktivert sprinkler

Installer den bevegelsesaktiverte sprinkleren

Ekorn er naturlig nervøse dyr. De er små og er avhengige av sopp og kjever for å beskytte seg selv. Når de står overfor en skremmende situasjon, foretrekker individer å flykte i stedet for å kjempe.

Du trenger ikke å forårsake smerte eller skade. En plutselig bevegelse eller lyd er nok til å drive dem bort. Og en bevegelsesaktivert sprøyte er perfekt for det.

Du kan velge om du vil at den bevegelsesaktiverte sprøyten skal virke hele dagen, natten eller 24 timer i døgnet. Den har også en sofistikert sensor som kan skille mellom dyrs bevegelse og vindbevegelse.

Bruk revurin

Ekorn er naturlige rovdyr for rev, så de vil alltid holde seg unna områder der en rev vanligvis sees. Hvis du kan kjøpe reveurin i nettbutikken eller i en dyrehage, kan du bruke den til å holde ekorn ute av hagen og habitatet ditt. For å holde ekorn unna, fyll en sprayflaske med reveurin og spray på loftet og i nærheten av plantebed.

Konklusjon

Listet ovenfor er de beste naturlige metodene eller DIY-metodene for å bli kvitt ekorn. Men disse metodene kan bare vare noen få dager. Det er viktig å ansette en profesjonell skadedyrkontrolltjeneste for å eliminere deres tilstedeværelse i årevis.